De Veertigdagentijd (ook wel vastentijd of lijdenstijd) zijn de veertig dagen voor Pasen. Veertig is gekozen omdat het in de Bijbel een belangrijk getal is: het staat voor ‘een volle generatie’. In de Bijbel komt het getal veertig regelmatig terug, denk aan Noach, Mozes, Elia en bij Jezus zelf. Telkens gaat het om een periode van veertig dagen waarin een persoon in de Bijbel intens zoekt, maar een nieuw leven met God vindt. Dat wordt als het ware ‘nagespeeld’ in de Veertigdagentijd: de christenen zoeken God en hopen hem uiteindelijk te vinden.
De Veertigdagentijd is een mooie tijd om ook met je gezin samen op zoek te gaan naar God. Je kunt samen vasten, maar er zijn ook een heleboel mooie materialen verkrijgbaar. Hieronder plaatsen we komende dagen onze top 5:

  1. Paasdankkalender: 40 dagen samen danken.
    van: De Wonderwolk
    leeftijd: 2 tot 8 jaar
    De Dankkalender bestaat uit veertig kaartjes in een opbergdoosje én een mini-schildersezel. Op de kaartjes staan herkenbare afbeeldingen uit het dagelijks leven waarvoor gedankt kan worden. Door elke dag als gezin of schoolklas een kaartje te bespreken en voor de kleine en grote dingen in het leven te danken, beleef je met elkaar al dankend de veertigdagentijd. Superleuk om op te hangen in paastakken.

2. Proefjespakket: Gods plan met ons leven
van: Groeizaam
leeftijd: 4 tot 8 jaar
Heb je zin om echt uitgebreid aan de slag te gaan thuis? Dan is dit proefjespakket wat voor jou. Als basis van het pakket staan 6 pictogrammen:
👑 Gouden kroon – de schepping
🖤 Zwart gebroken hart – zonde, duisternis
✝️ Wit heel hart – Zijn redding geeft vergeving, heelheid en licht
🍃 Groen blaadje – we mogen groeien in geloof
☁️ Blauwe wolk – de hemel is ons Thuis
Bij elk pictogram is er een les en één of meerdere proefjes.

3. Studio LUV 40 dagen kalender
van: LUV
leeftijd: tieners
Met deze 40 dagen kalender leef je bewust naar Pasen toe. Op de kalender lees je de 40 dagen voor pasen elke dag een mooie bijbeltekst, spreuk of songtekst om even bij stil te staan.

4. De Bijbel Rond
van: De Wonderwolk
leeftijd: 2 tm 7 jaar
Gebruik de veertigdagentijd om samen in Gods Woord te springen en de grote verhalen uit de Bijbel te lezen. De kaartjes van de Bijbel Rond loodsen je in 40 dagen door de Bijbel heen; van de schepping tot de nieuwe aarde. Op elk kaartje staat in enkele regels een Bijbelverhaal, een bijpassend lied en een vraag waar je samen met je kind(eren) over na kunt denken.

5. Beloofd land in zicht
van: Bible Basics
leeftijd: 4 tm 12 jaar
Voor thuis heeft Bible Basics dit jaar een veertigdagenboekje voor gezinnen. Het boekje bevat voor elke zondag van de veertigdagentijd een verhaal, vragen om over door te praten, liedsuggesties om te zingen en een knutsel om samen te maken. Daarnaast bevat het boekje een bordspel en een aantal kaarten. Met deze kaarten maak je – samen met de knutsels – een prachtige kijktafel. Voor elke zondag is er een kaart en een knutsel om op de kijktafel te zetten. Zo ontvouwt het verhaal van Pasen zich steeds meer.

Wil je jouw aanbod ook op onze website/fb pagina? Dan kun je een (betaalde) advertentie plaatsen. Neem hiervoor contact op met het beheer: info@christelijkopvoeden.com