Opvoeden met een missie

We willen de beste ouders zijn. We willen onze kinderen de liefde en aandacht geven die ze nodig hebben. Maar nog belangrijker we willen ze leren om kinderen van God te zijn. Maar onze levens zijn vaak zo druk, we racen van hot naar her, speelafspraakje hier, sportafspraak daar. Huiswerk. Boodschappen. Het kan voelen alsof we nooit tijd genoeg hebben.

Daarom hebben we Christelijk opvoeden in het leven geroepen om ouders  de praktische en geestelijke hulp te geven die ze nodig hebben. We staan er niet alleen voor. We kunnen van elkaar leren en elkaar bemoedigen. En nog belangrijker we mogen op God vertrouwen.

Door het platform Christelijk opvoeden hopen we dat ouders zich toegerust mogen voelen te midden van de drukte. We hoeven niet perfect te zijn. Sterker nog, God zal juist in onze imperfectie Zijn krachten tonen.

Aisha Meel

Aisha stelt zich voor…
Ik ben Aisha Meel en samen met Danny beheer ik de facebook groep Christelijk Opvoeden en nu óók de instagram.
Zo leuk!
Ik ben 33 jaar, moeder van 3 jonge kinderen (Livia (7), Joëlle (6) en Timeon (4)) en ik heb een enorm grote passie voor het delen van Gods liefde met kinderen en hun ouders/verzorgers. Zelf heb ik pas op mijn 18e God leren kennen en ik heb geen christelijke opvoeding gehad. Maar toen Livia geboren werd, wilde ik niets liever dan haar onderdompelen in Zijn liefde.
Er groeide een passie in mij en die werd zo groot dat ik een aantal jaren later mij geroepen voelde om mijn werk als medisch wetenschapper op te zeggen om mij volledig aan die passie te geven: kinderen helpen God te leren kennen. Inmiddels is het alweer 3,5 jaar geleden dat ik de Wonderwolk oprichtte, een ontwerpbureau, productiebedrijf, uitgeverij en webshop in één. Allemaal gericht op het delen van Gods liefde met kinderen. Hoe mooi is het dat ik die passie nu ook via dit platform Christelijk Opvoeden verder vorm kan geven.
Ik hoop dat wij jullie mogen inspireren en dat jullie je vrij voelen om vragen, bemoediging en gebed te delen.

Liefs,
Aisha (maart 2021)

Danny Pennings

Danny stelt zich voor…
Ik ben Danny Pennings en ben beheerder van deze groep sinds het najaar van 2016. Ik ben getrouwd en ben moeder van twee zoons (jan 2008 en sep 2009).
Voor de geboorte van mijn zoons heb ik een aantal jaar voor de klas gestaan, maar sinds 2017 werk ik als (sociaal) ondernemer voor mezelf aan verschillende onderwijsprojecten. Zo heb ik een Taalhuisproject opgezet waarbij ouders in groepjes taalondersteuning krijgen. Daarnaast ben ik projectleider van Zomerschool Nijkerk voor kinderen met een achterstand.

Ik ben opgegroeid in een gelovig gezin en hoewel ik wist dat God er altijd was ben ik na de geboorte van mijn oudste zoon pas echt tot geloof gekomen.
Zingen en creatief bezig zijn, zijn – naast mijn werk en vrijwilligerswerk- mijn passies. Gelukkig kan ik mijn creativiteit daarin kwijt, want er is niet altijd ruimte voor hobby’s 😉
Binnen de kerk waar ik lid ben, was ik lange tijd actief bezig in het zoeken van mogelijkheden bij het ondersteunen van ouders in de geloofsopvoeding. Vanuit mijn jeugd ervaar ik dat hier weinig handvatten bij zijn gegeven aan ouders. Dus toen Wendy Born mij vroeg om deze groep over te nemen, voelde dat echt als een roeping en zo ervaar ik dat nog steeds! In de tijd dat ik nu beheerder ben, is de groep gegroeid van 5.000 naar 14.200+ leden. En momenteel groeien we ook weer hard door. Wat een zegen!

Wat voor mij belangrijk is aan deze groep, is dat ik ook hier graag ouders wil ondersteunen. Daarbij zoek ik, samen met Aisha, steeds weer naar mogelijkheden om dit op de beste manier te doen: in het belang van de groep. Tegemoet te komen aan het verlangen dat leeft bij ouders: samen met hun kinderen dichtbij God te leven. okt 2022